Geslacht:Teef
Leeftijd:Volwassen
Geboortedatum:15-07-2014
Ter adoptie vanaf:04-03-2018
Bijzonderheden:
Adoptiekosten:€ 290,00

Blanca (volledige naam Blanca Nieves – Witte sneeuw) werd zwervend gevonden langs een binnenweg in de provincie Murcia, in Spanje. Het was makkelijk om haar te vangen en ze werd naar het lokale asiel gebracht.
Ze kwam op 4 maart naar Nederland en verblijft nu in een gastgezin. Zij zeggen over haar:
Blanca is een 4-jarig, gespierd teefje van een ruime halve meter hoog en zo’n 25 kilo zwaar.
Ze is, zoals alle Spaanse honden die naar Nederland worden gebracht, al in Spanje gesteriliseerd.
Ook komen ze erg mager in Nederland aan, maar dat zal er snel van af zijn.
Ze is sinds 4 maart in Nederland waar wij haar opvangen tot dat een definitief baasje voor haar gevonden is. We hebben al veel Spaanse Galgo’s opgevangen maar Blanca is wel de meest makkelijke Galgo die we in huis hebben gehad. Hebben veel van de Spaanse Galgo’s die naar Nederland komen de meest aparte rugzakjes of trauma’s bij zich, bij Blanca is daar niets van te merken. Ze toont ook geen angst. Wél lijkt ze een nestje te hebben gehad in het verleden.
Blanca is een vrolijk, ongecompliceerd dier dat zich al binnen een paar dagen aan haar nieuwe omgeving had aangepast. Met de zeven andere honden die we hebben kon ze meteen goed opschieten. Van dominantie is geen spoor te vinden. Ook naar vreemden en kinderen toe is ze erg vriendelijk en zal ze al snel voor een knuffel naar ze toekomen.
Niet eerder durfden we een Galgo al na een week vrij te laten lopen, maar deze week kon dat wel op een groot omheind terrein. Ze laat zich gemakkelijk weer terug roepen en dat hebben we wel eens anders meegemaakt.

Zij heeft een chip, Europees paspoort en een gezondheidsverklaring en is getest op mediterrane ziekten.

Geen broodfok of commerciële doeleinden.
Wij hebben de ANBI status en het CBF Keurmerk 'Goed doel'

Neem contact op over BLANCA

Onze Sponsors

Caravandelen.nl Dier van nu Dierenlot.nl ASEA Printer.nl Printer.nl