Geslacht:Reu
Leeftijd:Volwassen
Geboortedatum:10-09-2014
Ter adoptie vanaf:26-02-2019
Bijzonderheden:
Adoptiekosten:€ 150,00

Booker is en mooie gecastreerde retriever mix, van 4 jaar, hij  weegt 20 kg en heeft een schofthoogte van 56 cm. 

Lieve Booker is door onze Spaanse rescue-vrienden gered en als pup naar Nederland gekomen

Booker werd snel geadopteerd en is dus vanaf pup in een gezin in Nederland opgegroeid. 

Ondertussen zijn er twee kinderen in het adoptiegezin bijgekomen, een tweeling van nu 3 jaar dat veel tijd en ruimte opeist. De kinderen hebben Booker vanaf baby meegemaakt. Hij is erg lief voor ze en ze kunnen alles met hem doen. Maar door de drukte in huis kan hij geen rust vinden en slaapt hij te weinig overdag. Naar andere kinderen is hij angstig, door hun onvoorspelbare gedrag. Hij heeft geen baknijd. Tegelijk is er ook minder tijd om Booker uit te laten en om zijn energie kwijt te raken.

Voor het welzijn van Booker wordt er nu een nieuwe fijne plek voor hem gezocht, met minder prikkels en waar er meer tijd is om met hem bezig te zijn.

 Booker heeft veel energie en apporteert erg graag en goed met een bal of frisbee. Trekken aan een touw vindt hij leuk, evenals speuren naar snoepjes. Het liefst rent, springt en zwemt hij door een natuurgebied. Hij leeft daarvan helemaal op.

Op het moment wordt Booker veel aan de lijn uitgelaten in een drukke woonwijk, waarvan hij stress ondervindt en haalt dan aan de lijn uit naar andere honden. Bij de BAT-training is geconstateerd dat hij goed trainbaar is (hij is erg voedselgericht, op mensen gericht en luistert goed). Helaas kunnen zijn eigenaren het trainen niet opbrengen door tijdsgebrek.  

Verder is Booker een echt knuffelbeest, hij vindt niks fijner dan bij je zijn, met je spelen, rennen en zwemmen en tussendoor lekker dutten. We denken dat hij met de juiste training over een tijdje echt een ideale hond zou zijn.
Hij zou ook samen kunnen wonen met andere honden, met de juiste introductie.

Hij is de hond van een familielid gewend. Ook gaat hij in de opvangroedel goed om met een wisselende samenstelling van diverse honden, sommige ook met gedragsproblemen. Hij is niet gewend aan katten. 

Booker kan goed mee in de auto. Hij kan ook een paar uurtjes alleen zijn.  

Zijn eigenaren vinden het ontzettend verdrietig dat ze Booker niet kunnen geven wat hij nodig heeft.  Voor de liefde en het welzijn van Booker bieden ze hem daarom ter herplaatsing aan.  

Ben jij degene die voor Booker wil gaan en lekker bezig met hem wil zijn?  Je krijgt er heel veel liefde (en knuffels) voor terug !  

 Booker is gecastreerd, gezond en heeft een Europees paspoort met daarin zijn jaarlijkse vaccinatie.

 Geen broodfok of commerciële doeleinden.


Wij hebben de ANBI status

 

 

Neem contact op over Booker

Onze Sponsors

Caravandelen.nl Dier van nu Dierenlot.nl ASEA Printer.nl Printer.nl