BRONCE BRONCE
Geslacht:Reu
Leeftijd:Volwassen
Geboortedatum:25-05-2015
Ter adoptie vanaf:04-03-2018
Bijzonderheden:
Adoptiekosten:€ 290,00

Bronce is een gecastreerde reu (berghond, mix mastin espanol), geboren op 25 mei 2015 met een schofthoogte van 75 cm en een gewicht van 50 kg.
Zijn eigenaar in Spanje was slecht voor hem (en zijn andere honden). Hij wilde Bronce vergiftigen. Onze Spaanse dierenvriendinnen wisten Bronce weg te halen en in veiligheid te brengen.
Bronce kwam op 4 maart naar Nederland en verbleef tot kort in een gastgezin, met een Rottweiler teef en een kat. Door omstandigheden, o.a. ziekte van zijn opvangmama, moest Bruce naar een pension.
Zijn gastmamma vertelt het volgende, namens Bronce:
Volgens mijn bonusvrouwtje ben ik een heel grote knuffelkont, lief voor grote en kleine mensen.
Ik geniet van de aandacht van mensen. Ik kan al een paar uurtjes alleen zijn, al is dat wel samen met het andere hondenkind dat hier al woonde!! Ik ben ook zindelijk hoor.
De kat des huizes is ook wel een aardig ding en we vinden elkaar wel leuk.
Buiten lopen aan de riem in het verkeer vind ik best eng, daar ben ik niet aan gewend. En ik weet dan niet hoe ik op andere honden, die wij tegenkomen, moet reageren. Ik kan n.l. niet vluchten omdat ik vast zit. Ik wil wel het leren om met zo een riem te lopen, al vind ik het een beetje raar.
In Spanje leefde ik in een gastgezin ook met honden samen, dit was geen enkel probleem voor mij, dan was ik altijd los.

Bronce zit momenteel in een pension. Omdat Bronce aan de lijn zou trekken en utvallen is hij daar in het gedragcentrum beoordeeld. Er zijn veel honden die dit doen, maar met een goede begeleiding van een stabiele roedelleider zal Bronce dit niet hebben. Op het filmpje ziet u een 14 jarige jongen met hem lopen. Deze jongen is wel gewend aan grote honden.

Voor Bronce zoeken wij een heerlijk huis/woonboerderij met een grote tuin waar hij heerlijk in kan vertoeven.
Een tuin in een drukke stad is voor hem geen optie.

Bronce vind het niet zo nodig om te wandelen, ook kunnen wij nu niet zeggen of hij ooit buiten de tuin los met andere honden zal kunnen lopen.
Toch willen wij hem geen buitenhond laten worden, hij geniet van de aandacht van zijn mensen en willen hem dan ook gewoon zien in een thuis waar hij lekker binnen slaapt.

Bronce heeft een chip, Europees paspoort en een gezondheidsverklaring en is getest op mediterrane ziekten.
Geen broodfok of commerciƫle doeleinden.
Wij hebben de ANBI status en het CBF Keurmerk 'Goed doel'Neem contact op over BRONCE

Onze Sponsors

Caravandelen.nl Dier van nu Dierenlot.nl ASEA Printer.nl Printer.nl