JARA JARA JARA JARA
Geslacht:Teef
Leeftijd:Volwassen
Geboortedatum:10-12-2012
Ter adoptie vanaf:20-10-2018
Bijzonderheden:
Adoptiekosten:€ 150,00

Jara en is een hele mooie, gesteriliseerde teef met een prachtig karakter.
Ze is rustig en lief voor mensen groot en klein.
Jara werd in december 2012 in Spanje geboren. Ze heeft een schofthoogte van 60 cm en weegt 28 kg. Ze is als volwassen hond terecht gekomen in het asiel in Ibi van onze Spaanse dierenvrienden.
In september 2016 is Jara naar Nederland gekomen, om hier een veilig en liefdevol leven te krijgen. Jara deed het gelijk goed in het gastgezin op een woonboerderij , waar ook andere grote honden woonden plus katten. Na een paar maanden is Jara geadopteerd door een vrouw op het rustige platteland in Nederland.
Helaas overleed de adoptant na een tijdje. Jara is toen overgenomen door de dochter en haar gezin. Zij hebben nu het gevoel dat ze Jara niet kunnen bieden wat ze nodig heeft en hebben gekozen om Jara te laten herplaatsen.
Jara is makkelijk in huis. Ze is lief voor hele kleine kinderen, en voor de kinderen in huis van 10 en 12 jaar. Verder is ze ook heel lief voor de katten. Als ze een hond kent is dat ook geen probleem.
Jara woont in een woonwijk. Er is een vrij grote tuin, waar ze graag in vertoeft.
Jara is een beetje selectief wat de omgang met andere honden betreft. Met sommige honden gaat het prima, zowel klein als groot. En dan speelt ze wel in de eigen tuin of van de andere hond. Als zij haar respect tonen dan is het goed. Andere honden, zeker buiten het erf en in de drukke woonwijk vindt ze te spannend en dan stelt ze zich best fel op (aangelijnd).
Jara is nogal gevoelig voor vuurwerk. In haar huidige woonplaats is er ook een militair oefenterrein wat dit niet beter op maakt.
Het gezin wil Jara herplaatsen zodat ze weer in een prikkelvrije omgeving mag wonen, graag bij mensen met enige ervaring met grote honden, waarbij ze zich veilig kan voelen en ontspannen.
Verder is Jara een lieve schat en gek op knuffelen en aandacht. Ze kan na gewenning een dagdeel alleen zijn, en zelfs langer, maar dat mag dan alleen sporadisch gebeuren. Ze speelt graag met een bal met iets lekkers daarin of met een flos.
Jara is helemaal zindelijk, kan heel goed mee in de auto. Ze is gewend aan het verkeer, en blijft daar rustig onder.
Jara is even waaks bij de deur als iemand aankomt, maar daarna is het gelijk goed.
Wie geeft mooie en lieve Jara een nieuwe kans ? Je krijgt veel liefde voor terug.
Jara heeft een chip en Europees paspoort.
Geen broodfok of commerciƫle doeleinden.
Wij hebben de ANBI status en het CBF Keurmerk 'Goed doel'

Neem contact op over JARA

Onze Sponsors

Caravandelen.nl Dier van nu Dierenlot.nl ASEA Printer.nl Printer.nl