Geslacht:Reu
Leeftijd:Volwassen
Geboortedatum:02-06-2008
Ter adoptie vanaf:12-11-2017
Bijzonderheden:gereserveerd
Adoptiekosten:€ 200,00

Shiro is een gecastreerde reu, geboren in juni 2008 met een schofthoogte van 52 cm en een gewicht van 17 kg.
Hij leefde vanaf dat hij een pup was bij een Spaanse familie. Toen zij kinderen kregen, gaven ze hem weg aan een jager. Hij bleek echter ongeschikt voor de jacht en werd naar het asiel gebracht. Hij kwam op 12 november naar Nederland en verblijft nu in een gastgezin.

Na enige weken in het gastgezin heeft hij zich ontpopt als een makkelijke, mensgerichte hond, die graag uitgelaten wordt. In zijn paspoort staat als ras “Épagneul Breton” (Bretonse Spaniël), een jachthond. Tijdens het uitlaten is hij dan ook graag aan het snuffelen. Voor het uitlaten laat hij heel gewillig zijn snuitriem omdoen en dan loopt hij prima en zonder trekken mee. 

In huis is hij rustig, sociaal, aanhankelijk en bescheiden. ‘s Nachts ligt hij in de hal onderaan de trap. Overdag komt hij liefst liggen waar de mensen bij elkaar zijn. Hij vindt het heerlijk om te worden aangehaald of geborsteld. Hij luistert inmiddels goed naar de basiscommando’s zit, liggen, blijf en kom hier, zelfs als die van een 11-jarig meisje komen.

Hij is zindelijk, gaat graag mee in de auto, springt daar zelf in en kan alleen thuis zijn. En ook voor reizen in het openbaar vervoer draait hij zijn poot niet om ...

Hij is vriendelijk naar grote en kleine mensen en gaat goed om met andere honden. Hij kan samenleven met katten.

Shiro is een aanhankelijke en sociale huisgenoot en past in iedere (gezins)situatie.

Hij is volledig gevaccineerd, heeft een chip, Europees paspoort en een gezondheidsverklaring en is getest op mediterrane ziekten.

Geen broodfok of commerciële doeleinden.
Wij hebben de ANBI status en het CBF Keurmerk 'Goed doel'.

Neem contact op over SHIRO

Onze Sponsors

Caravandelen.nl Dier van nu Dierenlot.nl ASEA Printer.nl Printer.nl