Geslacht:Reu
Leeftijd:Volwassen
Geboortedatum:31-08-2017
Ter adoptie vanaf:24-03-2020
Bijzonderheden:Herder mix lief karakter
Adoptiekosten:€ 150,00

Geslacht - Reu

Geboortedatum – 31-08-2017

Schofthoogte – 70 cm

Gewicht – 38 kg

Gecastreerd - Ja

Kan met honden - Ja

Kan met kinderen - Ja

Kan met katten - onbekend

Bang / verlegen - Nee

Rustig of actief - Normaal

Jachtinstinct - Ja

Lopen aan de riem - Redelijk

 Silvester is een hele mooie en lieve herder mix.  Door  persoonlijke omstandigheden wordt Silvester ter herplaatsing aangeboden. 

 Silvester is geboren in augustus 2017 in het Spaanse Segovia,  waar hij als pup  gered werd door onze Spaanse dierenvrienden.  Hij kwam in maart 2018 naar Nederland om hier een veilige toekomst te krijgen.  Silvester werd opgevangen en geadopteerd door een gezin met 3 kinderen, toen 9, 13 en 15 jaar.   

 Silvester weegt 38 kg en heeft ong een  schofthoogte van 70 cm. Hij is gecastreerd en verder gezond.

Silvester is een hele lieve en gevoelige hond. Hij vindt het heerlijk om geknuffeld te worden en om aandacht te krijgen. Vooral met het jongste kind heeft hij een bijzondere relatie, ze zitten of liggen vaak bij elkaar.  Hij is volledig vertrouwd met kinderen en erg lief voor ze. Omgang met kleinere kinderen gaat ook gewoon goed.

In de buurt waar Silvester woont, zijn veel mensen weg van hem omdat hij een mooie kleur vacht heeft en altijd vriendelijk is.  Bij bezoek is hij vaak nieuwsgierig om kennis te maken. Buiten negeert hij voorbijgangers vaak, is te druk met snuffelen.

Hij kan goed met andere honden en maakt zich kleiner bij kennismaking. Het liefst wil hij met elke hond spelen, maar moet ook wel leren dat niet elke hond van zijn enthousiasme houdt. In de zomer van 2018 heeft het gezin een aantal weken een boxerpup te logeren gehad. Samen hebben ze enorm veel plezier gehad.

Silvester kan zich zelf ook vermaken. Hij speelt graag met een massief balletje of een rubberen bot. Eventueel  ook een speeltouw. Kauwt vooral veel op zijn speelgoed. Hij vindt het erg leuk als je probeert zijn speeltje af te pakken of uit zijn bek te trekken.

Silvester is gewend aan het verkeer. In het begin vond hij het verkeer wel eng, nu is dat vrijwel volledig over. Hij reageert trouwens nauwelijks op vuurwerk.

 Silvester  is gewend om een dagdeel  alleen te zijn overdag. Hij is normaal waaks zoals dat hoort voor een herder. Reageert af en toe wanneer hij iets hoort/ziet door kort te blaffen of zacht te grommen, maar lang niet altijd.

 Silvester is zindelijk en kan goed mee in de auto.

 De huidige eigenaren van Silvester zijn tot de conclusie gekomen dat Silvester  een gevoelige hond is. Door zijn gevoeligheid pikt hij alles op wat er gebeurt binnenshuis tijdens de regelmatig voorkomende onrust in het gezin met de luidruchtige, puberende jongens. Silvester vertoont dan angstig gedrag en zoekt troost bij de ouders. Het huis is klein en Silvester heeft geen plek waar hij dan zich kan terugtrekken. Het welzijn van Silvester is voor het gezin heel belangrijk.

Met Sylvester is er een basistraining gevolgd. Door onvoorziene omstandigheden (beide ouders verlies van baan en start van nieuwe baan) wordt het ook lastig om Silvester die extra tijd en aandacht te geven die hij nu echt nodig heeft.

 Voor Silvester zoeken wij daarom een nieuwe adoptant, die meer de tijd heeft om actief bezig met hem te zijn. Zoals aandachtsoefeningen. Momenteel gaat hij namelijk vaak zijn neus achterna. Silvester wordt uitgelaten in een woonwijk/wandelgebied waar veel watervogels te vinden zijn langs de route. Hierdoor wordt zijn jachtinstinct getriggerd. Het hierkomen moet echt een geconditioneerd gedrag worden en ook zijn onmiddellijke aandacht opeisen moet getraind worden. Maar trainen en aandacht krijgen, zal Silvester alleen maar leuk vinden !! Je krijgt zeker een trouwe vriend en veel liefde voor terug.

 Silvester is gecastreerd, is gezond, heeft een chip en een Europees paspoort.

 Geen broodfok of commerciële doeleinden. Wij hebben de ANBI status

 

 

Inschrijven voor adoptie Neem contact op over SILVESTER

Onze Sponsors

Caravandelen.nl Dier van nu Dierenlot.nl ASEA Printer.nl Printer.nl