Hoe werkt ALAS

Hoe

Wij werken al ruim 10 jaar samen met vijf Spaanse asiels: in Barcelona, Cehegin, Ibi,
Segovia en Villena. Acht keer per jaar brengen wij honden van deze asiels naar Nederland: vier keer met een transport over de weg, vijf keer via de lucht.

De medewerkers van de asiels geven ons vooraf alle informatie over gedrag en karakter van hun honden. Wij beslissen dan welke honden naar Nederland kunnen komen.

Kort voor het transport worden de honden gevaccineerd, en krijgen zij een chip en Europees paspoort. Honden ouder dan zeven maanden zijn gecastreerd/gesteriliseerd en getest op Erlichia, Leishmaniose en Filaria.

Het transport van de honden wordt gedaan volgens de Europese Wetgeving voor het vervoer van dieren. D.w.z. dat de auto waarin de honden worden vervoerd voorzien is van vaste kennels, GPS, cameratoezicht, airconditioning.  Er reist ook een 'honden verpleegkundige' mee.  Tevens hebben wij een erkenning van de NVWA (Traces nummer).

Eenmaal in Nederland gaan de honden naar hun adoptant of worden opgevangen in gastgezinnen.  Gastouder kunnen de gastouder hun gedrag t.a.v. andere honden, kinderen, katten goed beoordelen.

Een week na aankomst worden de honden gepresenteerd op deze website en facebook.

Zie adoptieprocedure voor verdere informatie. 

Onze Sponsors

Caravandelen.nl Dier van nu Dierenlot.nl ASEA Printer.nl Printer.nl