Huisbezoekers

2 a 3 maanden na de adoptie leggen wij een huisbezoek aan onze honden af. Dit gebeurt naast de nazorg per mail en telefoon. 43 huisbezoekers zetten zich hier met hart en ziel voor in. Maar zij leggen ook huisbezoeken af bij nieuwe gastgezinnen en bij mensen die een hond gaan opvangen met een optie op adoptie. Hieronder kan je alvast kennis met ze maken.

Huisbezoekers aan het woord

Cindy

Cindy, regio Utrecht

In 2011 adopteerde wij onze eerste Alashond Katy (grijze). En daar hebben we geen moment spijt van gehad. Toen we haar adopteerde was ik hoogzwanger van ons tweede kind. Onze vorige hond was net overleden. ALAS keek verder dan mijn dikke buik en we waren blij dat we Katy een goed huis konden geven. De nazorg die gegeven wordt door ALAS is super. Als je ergens tegenaan loopt kan je altijd bij de stichting terecht en helpen ze je zo veel mogelijk. Na twee jaar kwam de zoon van Katy, Saxo terug bij de stichting en hebben we hem ook geadopteerd. Helaas kunnen we nog geen gastgezin worden, maar wilde ik wel mijn steentje bijdragen bij de stichting. En heb ik me aangemeld voor huisbezoeker. Ik heb er al een aantal mogen afleggen en vindt het fantastisch hoe blij de mensen zijn met hun Spaanse kanjer en de stichting en daar doe ik het voor. En o ja ook heerlijk om even met de Spaanse en soms Nederlandse honden te knuffelen.

Gerda

Gerda, regio Noord Holland

Ik hou van honden en andere dieren en trek mij het leed aan maar ben ook heel blij met de enorme inzet van de mensen in Spanje en hier die zoveel werk verzetten om de dieren te redden en een goed tehuis voor ze te vinden. Ik heb zelf 2 honden en een oppas hond of neem honden van anderen mee op de wandeling als kind deed ik dit al. Het leek mij gewoon leuk om met eigen ogen te zien hoe fijn een hond gered uit Spanje een forever mandje heeft gevonden en daar een kort verslag van te mogen geven. Ben nu inmiddels bij 3 geplaatste honden geweest en dat geeft een goed gevoel. Vind het hartstikke leuk om te doen neem altijd wat lekkers mee voor de hond. En ga met een goed gevoel naar huis.

Harma

Harma, regio Groningen

Sinds 2 sept 2010 ben ik huisbezoeker. Op 17 sept. m’n eerste huisbezoek. Best wel spannend. Hoe zullen ze me ontvangen? Het ging super goed en het was heerlijk om te zien dat de geadopteerde hond zulke fijne baasjes gekregen had. Heb in het verleden al veel met en voor honden gedaan, maar dit is het allermooiste. Kansloze honden (gered door de mensen van de spaanse asiels) die een fijn thuis gevonden hebben en gelukkig zijn. Iets mooiers kan je je niet wensen. Daarom ben ik zo blij dat ik huisbezoeker van ALAS geworden ben.

Karin

Karin, regio Belgisch Limburg

Waarom het zo leuk is om huisbezoeken af te leggen? Je komt onder de mensen die over het algemeen heel gelukkig zijn met hun geadopteerde hond en het is zo leuk om al die honden te zien bij hun baasje. Dat ze het goed hebben en ook zeer aan hun baasjes hangen. De verhalen die dan verteld worden over hun zelf en de hond zijn fantastisch om te horen. En de adoptanten vinden het fijn om eens persoonlijk met iemand te kunnen babbelen. Hopelijk kan ik het nog lang doen. ALAS bedankt dat jullie het vertrouwen in mij hebben En dat ik zo mijn steentje kan bijdragen.

Karin

Karin, regio Friesland

Op de foto “onze” ALAS honden: Jaira en Yassou, twee geweldig lieve honden, die ongeveer zeven jaar geleden bij ons kwamen wonen! Het is fijn om ook iets te kunnen doen voor de andere honden uit Spanje! De huisbezoeken waren tot nu toe altijd “leuk”en “gezellig” en het is heerlijk om te zien dat er weer een hond op de juiste plek beland is! En dit wil ik ook nog even zeggen: “Alle ALAS medewerkers bedankt allemaal voor jullie inzet en liefde voor de honden.”

Luc

Luc, regio Limburg

Na zelf honden te hebben opgevangen is het fijn om in contact te blijven met ALAS en de honden. Het is hartstikke fijn om te zien hoe betrokken de mensen zijn en hoe de stichting het contact onderhoud met de honden en de adoptanten. Het bieden van nazorg, hulpverlening en advies geven siert stichting ALAS, waar sommige organisaties dit laten, legt ALAS hier de nadruk op. Ik ben erg blij dat ik deel uitmaak van deze stichting, de liefde voor honden is echt te voelen! Tot slot, ik ben erg blij dat ik altijd warm wordt onthaald door de nieuwe gezinnen en dat we dag en nacht verschil zien van hulpeloze honden naar echte levensgenieters!

Marlene

Marlene, regio Brabant

Mijn knappe zwarte Nando heb ik alweer bijna 8 jaar geleden via ALAS geadopteerd. Sinds die tijd ben ik hun site gaan volgen en omdat ik weet dat al het werk uit liefde gedaan wordt en op vrijwillige basis wilde ik mijn steentje bijdragen en heb ik me aangemeld als huisbezoeker. Ik heb inmiddels al heel wat nieuwe eigenaren bezocht en ontmoet en wat me telkens opvalt is dat de mensen zo ongelofelijk lief en relaxt zijn. Allemaal een groot dierenhart natuurlijk en stuk voor stuk hele aangename personen. Ook ben ik tijdens die bezoekjes nog nooit een ‘vervelende’ hond tegengekomen, ongeacht het ras, leeftijd of grootte. Natuurlijk hebben ze stuk voor stuk hun eigen karakter maar nooit vervelend. Echt heel bijzonder om mee te maken keer op keer. Ik draag ALAS een warm hart toe en zal hen blijven steunen zolang ik kan, dus hopelijk nog heel lang!

Patrice

Patrice, regio Overijsel

Je kunt honden wel hier naartoe halen en zorgen dat ze een goede plek krijgen, maar of ze echt op de goede plek zitten kan je pas beoordelen als je ze ziet in hun nieuwe omgeving en de interactie met hun nieuwe gezin. Nazorg is net zo belangrijk misschien zelfs belangrijker als voorzorg. De honden en hun nieuwe gezin samen te zien is geweldig. Door mijn eerdere werk als nazorg medewerkster voor dierenasiel Kampen en een andere Spaanse organisatie, heb ik met eigen ogen gezien dat niet materiële zaken belangrijk zijn maar dat liefde voor een dier "bijna" alles overwint. 

Monique

Monique, regio Limburg

Petra

Petra, regio Groningen

Onze Sponsors

Caravandelen.nl Dier van nu Dierenlot.nl ASEA Printer.nl Printer.nl