Gastouders aan het woord

Als gastouder help je de hond om te wennen aan zijn nieuwe vaderland. Je biedt hem veiligheid, zorg en warmte. Het is dankbaar werk: als je de hond op ziet bloeien, is dat geweldig!

Soms kost het wat tijd omdat een hond onzeker is door alle veranderingen.

Wij werken samen met Els van den Berg (Dog Listener volgens de methode van Jan Fennell). Zij ondersteunt bij vragen over de begeleiding van de gasthond. 

Wij stellen voer beschikbaar en uiteraard worden eventuele dierenartskosten vergoed. Een gasthond is (gemiddeld) twee tot acht weken bij je (soms korter en soms iets langer).

Wij hebben een redelijk aantal gastouders maar het zijn er nooit genoeg! Niet iedereen is elk transport weer beschikbaar. Daarom zijn we op zoek naar mensen die deel willen uit gaan maken van de groep mensen - gastouders, free lancers en teamleden - die met elkaar de komst naar Nederland en de adoptie van onze Spaanse honden mogelijk maken.

Interesse? Stuur een mail naar marian@alas-rescueteam.nl

Bianca en Eric

In het voorjaar van 2015 lazen wij bij toeval op Facebook de pagina van ALAS. Als hondenliefhebber liepen de tranen over mijn wangen. Wat een hoop leed. Maar ook het verhaal over lieve dierenvrienden. Na verder te hebben gelezen zag ik dat zij op zoek waren naar gastgezinnen. Ideaal voor onze leefsituatie. Een paar weken later volgde het intakegesprek en wat weken daarna kwam ons eerste hondje Flemin. Wat een lief en sociaal beest zeg! We hebben hem 5 weken opgevangen tot de adoptie. Nu staan we te popelen want binnenkort komt ons tweede hondje Faruq aan in Nederland. Wat een geweldige mensen bij ALAS en in Spanje om via adoptie de hondjes een goed leven te bieden nadat zij een vaak treurig bestaan achter de rug hebben.

Debbie

Ik ben gek op dieren maar kan helaas zelf geen hond adopteren op dit moment. Door gastgezin te zijn kunnen we een hond een kans geven op een beter leven en zelf genieten van zijn aanwezigheid. Een hond geeft ook veel! Hij laat ons bij weer en ontij de deur uitgaan en knuffelen laat stress wegvloeien!

De ontwikkeling van de rescues is zó mooi om mee te maken! Tot nu toe zijn al onze rescues op geweldige plekken terecht gekomen en hebben we met de meesten nog geregeld contact.

Onze Sponsors

Caravandelen.nl Dier van nu Dierenlot.nl ASEA Printer.nl Printer.nl