Spaanse asiels

Wij werken al meer dan 10 jaar samen met vijf Spaanse asiels: in Barcelona, Cehegin, Ibi, Segovia en Villena.

Zij sturen ons de informatie en foto's van de honden om hen aan ons voor te stellen.
ALAS bezoekt de asielen regelmatig en we hebben een goede band opgebouwd met alle beheerders en vrijwilligers. ALAS is voor de keuze welke honden naar Nederland kunnen komen dan ook afhankelijk van de onvoorwaardelijke steun en toewijding die deze Spaanse helden. Zij werken keihard om deze honden te redden, ook vanuit de dodingstations, door te werken in de asielen of vanuit persoonlijk initiatief.

Maar deze geweldige mensen doen meer dan het redden van honden middels adoptie naar het buitenland. Ze werken ook hard aan het promoten van sterilisatie/ castratie programma’s en het geven van voorlichting (onder meer op scholen). Het bewustwordingsproces dat zo in gang gezet wordt zal er hopelijk in de toekomst toe leiden dat de hulp van organisaties uit andere landen niet meer nodig is.

 

Wij werken samen met de volgende asiels

Cehegin

Cehegin

De burgemeester van Cehegin stelde een klein huis met wat land beschikbaar voor de opvang van de honden in deze regio. Het huis heeft echter geen elektriciteit of water. Elke liter water moet dus in flessen naar het centrum worden gebracht! Daarnaast heeft deze opvang een groot gebrek aan ruimte. Het centrum barst letterlijk uit zijn voegen! Dit betekent dat er pas nieuwe honden kunnen worden opgenomen als de honden worden geadopteerd.

Lees meer
Ibi

Ibi

In het asiel in Ibi verblijven ca 200 honden (en een flink aantal katten). Vele van deze dieren zijn er al jarenlang. Raquel heeft er de leiding, een kanjer van een meid: een harde werker, positief en met een groot hart voor dieren!

Lees meer
St Eugenia de Berga

St Eugenia de Berga

In dit asiel verblijven de honden van Deseamoli Barcelona, waar wij ook jaarlijks een aantal honden van naar Nederland brengen. Naast asiel is het ook een pension en de eigenaar, Bet, geeft trainingen aan hondeneigenaren. Deze locatie is niet te vergelijken met de andere asielen waar wij mee samenwerken: het is een ware luxe ten opzichte van onze andere opvanglocaties.

Lees meer
Segovia

Segovia

In het asiel in Segovia verblijven tussen de 35 en 50 honden en circa 15 katten.

Lees meer
Vilena

Vilena

In het asiel in Villena verblijven ca 300 honden en vele katten.

Lees meer

Onze Sponsors

Caravandelen.nl Dier van nu Dierenlot.nl ASEA Printer.nl Printer.nl